Me encanta los arándanos, su color, su sabor...y son saludables. Los como durante todo el año, pero especialmente en navidad. Una combinación deliciosa es los arándanos y chocolate blanco. Aquí lo tenéis mi receta de mini cupcakes .


Ingredientes


Para hacer 15 mini cupcakes

2 huevos
150 gr harina
150 gr azúcar
150 gr margarina / mantequilla
6 gr levadura

1/2 cucharilla de vainilla
50 gr arándanos
50 gr chocolate blanco



Yo cubro los arándanos y los trozos de chocolate con un poco de harina antes de añadirlos a la masa. Es para evitar que esos 'trozitos' se hundan abajo del cupcake mientras se cocinan.


Método


Pre calentar el horno 170ºC


 Poner la margarina y azúcar en un bol. (Yo utilizo Flora porque es perfecto para hacer bizcochos. Salen más esponjosos que cuando utilices mantequilla.) Batirlos  30 segundos hasta que esté muy cremoso. 

Tamizar la harina,  y la levadura y ponerlos en el bol.  Directamente añadir los huevos batidos
, y la vainilla y batir todo, empezar despacio y cuando todo esté incorporado subir la velocidad. Batirlo unos 30 segundos. 'Limpiar' el bol con un espátula para incorporar todo.
Ahora puedes añadir los arándanos y el chocolate, y incorporar todo utilizando un espátula.

Poner la masa en los moldes, no sobre llenarlos, a la mitad o como mucho a dos tercios.

Introducir al horno, a media altura. Necesitan 15  minutos para cocinar. Cuando estén listos, van a estar esponjosos al tacto. Sacar del horno, a partir de 5 minutos desamoldar y colocarlos sobre una rejilla. Dejar  enfriar.

Cuando estén fríos, estarán listos para decorar. 



I love cranberries, their flavour, their colour..and of course they are good for you! I eat them any time of year, but especially at Christmas. A really delicious combination is cranberries and white chocolate, and here is my recipe for mini cupcakes.



Ingredients

Makes 15 mini cupcakes

2 large eggs
150 g flour
150 gr sugar
150 gr margarine or butter
6 gr baking powder
1/2 teaspoon vanilla extract
50 gr dried cranberries
50 gr white chocolate

I toss the cranberries & chocolate chips in a small amount of flour before adding to the cake batter, it helps stop them sinking. 

cupcake/muffin baking tray
cupcake cases

Método

Pre heat the oven a 170/180º  (oven temperatures are very variable, if you are not used to baking sponges in yours, you will need to keep an eye on them whilst they are cooking)

 Put the margarine and sugar in your bowl. (I use Flora because it's perfect for sponges and gives a lighter fluffier result than butter.)  Beat well for 30 seconds until light and creamy. 

Sieve the flour and baking powder into the bowl, Then straight away add the whisked eggs and vanilla and beat. Start slowly and as the mixture comes together increase the speed. Beat for 30 second then clean the sides of the bowl to incorporate all the mixture.
Now you can add the cranberries and chocolate ,stir using a spoon.

Put the batter into the cupcake molds. It's important not to overfill them, halfway or two thirds full, maximum.

Place the tray into the middle of the oven. They need 15 minutes to bake. when they are ready they will be springy to the touch. Take them out of the oven and after 5 minutes pop them onto a wire rack to cool. once the are completely cool they are ready to be decorated.

edith
4/26/2013

hi sarah...i'm edith and i work with ur husband at the hotel and he saw some of my "magdalenas" with some frosting on it....and so he told me to visit this site of urs...and i'm very much fascinated with each one of it and eager to start with one of ur wonderful recipe...hope i can do it as well and as creative and beautiful as u do...u've got such a godly hands ,doing great and miracles in each and every pastries and cakes.....thanks alot for sharing this treasures of urs....can i ask something if i heat the oven,do i have to turn on the upper heat or the lower heat...thanks again and more power and God bless ......

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Yolanda
3/28/2014

Hola Sara. Soy una vecina de Galapagar que ahora por motivos de la crisis estoy Viviendo en la Guayana Francesa. He encontrado tu pagina porque estoy creando un taller de cocina para niños en español y he visto que haces unas cosas muy buenas. Espero que me salgan igual de bien como a ti. Un saludo.

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